Nieuws: 2013: april

03-04-2013 Dare2B als kledingpartner

Het gehele team van MTB-Noordwest is door Dare 2b - Welcome to our Mountain uitgerust met een supersonische softshell en een sportieve messengersbag.

Dare 2B is sinds deze week partner in natura voor casual kleding en zal voor onze evenementen tevens een aantal goodies verzorgen voor deelnemers en/of kleding in de vorm van prijzen.

Binnenkort zijn we dus goed te herkennen in het bos tijdens traildesign en onderhoud etc……..

Dare 2B maakt outdoor sportkleding en accessoires voor iedereen die van buitensport houdt. De kleding is ontworpen om je warm te houden in de winter en koel in de zomer, zonder dat je een fortuin moet neertellen…..maw; er blijven genoeg euro’s over voor mountainbikespullen:-) Ook prettig!
Mountainbikers, nordic walkers, klimmers; alle buitensporters kunnen voor hoogwaardige kleding terecht bij Dare 2B.

psssst……..

Voor de donateurs hebben verenigingssponsor Duinvermaak en informatievillapartner Busker binnenkort een zéér interessante aktie……..iets met een mooie bidon en gratis energydrink. Meer info volgt.

19-04-2013 Donateursactie Busker&Duinvermaak

Om de MTB-Noordwest donateurs te danken voor de steun aan de lokale mountainbikeroutes hebben Busker Bergen en Duinvermaak een fantastische actie bedacht voor de bezitters van de fabeltastiese gele 2013 MTB-Noordwest donateurssticker.

Belang van sponsors, partners en donateurs

Naast de vele donateurs van MTB-Noordwest maken Duinvermaak en Busker Bergen deel uit van de steeds groter wordende groep sponsors en partners. Deze steunen de club en daarmee ook het onderhoud en de aanleg van lokale mountainbikeroutes en zijn daarmee zeer belangrijk voor de mountainbikers. Zonder deze drie groepen zouden de mountainbikeroutes niet meer onderhouden worden en was er van enige uitbreiding al helemaal geen sprake.

De wAAAAAAnzinnige actie vanaf zaterdag 20 april 2013

Op vertoon van je gele MTB-Noordwest 2013 sticker krijgen donateurs van MTB-Noordwest bij Busker Bergen of Duinvermaak één prachtige en kwalitatieve bidon; 750ml, grote opening, antibacterieel kunststof en een rubberen afdichting.

Maar dat is nog niet alles…….Je kan de bidon voor of na je rit over het parcours van Schoorl gratis vullen bij Duinvermaak met Isostar sportdrank. De overheerlijke appeltaart, apple crumble, bosvruchtentaart of pannenkoek mag je natuurlijk wel gewoon betalen.

Alléén voor de donateurs

Deze actie is alleen voor de donateurs, niet voor de leden, deze genieten al het voordeel van een supergoedkoop KNWU lidmaatschap….leden van MTB-Noordwest kunnen wel altijd upgraden naar lid+donateur natuurlijk.

Busker en Duinvermaak

Duinvermaak is sinds de oprichting van MTB-Noordwest sponsor van de vereniging en is de aangewezen plek voor voor een lekkere versnapering na een intensief rondje Schoorl of een lunch/diner. Busker Bergen is DE fiets-speciaalzaak van Bergen. Je kunt er terecht voor reparaties, de aankoop van fietsen maar ook voor de verhuur van mountainbikes. De eigenaren van Duinvermaak en Busker zijn zelf ook te vinden op de regionale mountainbikeroutes.

Steun de lokale mountainbikeroutes

Wil je ook het onderhoud en de aanleg van de lokale mountainbikeroutes steunen? Word dan donateur van MTB-Noordwest voor slechts 10 euro per kalenderjaar.
Je ontvangt dan de fabeltastiese sticker en kunt daarmee gebruik maken van de actie van Busker en Duinvermaak. Van de 10 euro gaat 100% naar parcoursonderhoud en –aanleg.

24-04-2013 Rijtechniek clinics

Wegens overweldigend succes gaat Patrick Smit nog een drietal rijtechniek sessies verzorgen. De afgelopen 2 keren waren succesvol en er werd nog lang nagepraat over het geleerde maar ook over wat men al jaren fout bleek te doen……

Waarschijnlijk komen jullie inmiddels wel aardig rond op de diverse parcoursen in de regio en in den lande en ben je van mening dat je een aardige rijtechniek hebt…
Hoe zou een professional daar tegenaan kijken?
Wat heb je jezelf aangeleerd, is dit wel de juiste techniek?

Programma

Patrick gaat 3 clinics verzorgen op 5 mei een beginners-rijtechniek en op 18 en 19 mei voor de gevorderden die al eerder een rijtechniek clinic gevolgd hebben bij hem. Je kunt dus kiezen welke datum je het beste uitkomt.
We verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats voor Restaurant Duinvermaak. Vanaf daar fietsen we zo’n 5 minuten naar een “speciaal ingerichte” lokatie voor de kennismaking, theorie en warming-up.

informatie

Tijdens de clinic is een HELM VERPLICHT en SPD pedalen zijn zeer aan te bevelen. De kosten voor de clinic van zo’n 3 uur bedragen € 25,- waarvan € 5,- rechtstreeks ten goede komt aan het parcoursonderhoud.
Voor meer informatie en inschrijven voor één van de clinics stuur je Patrick een email. Vermeld bij inschrijving je: naam, leeftijd en telefoonnummer.

25-04-2013 Schoorlse Duinen: Een Prachtplek!

Wij weten natuurlijk al heel lang dat de Schoorlse Duinen prachtig zijn…. maar nu zijn deze duinen ook daadwerkelijk genomineerd voor “Prachtplek 2012”! Het jaarverslag van Staatsbosbeheer wordt opgesierd door twaalf Prachtplekken. De inzending van de boswachters uit Schoorl is, als enige in het westen van het land, één van de twaalf genomineerden. De Prachtplekken zijn een opmaat naar een landelijke wedstrijd die duidelijk moet maken wat voor Nederlanders een Prachtplek is.

Alle boswachters mochten hun favoriete plek insturen. De boswachters hebben een filmpje gemaakt vanuit het uitzichtpunt de ‘Zwarte Blink’ aan de Schoorlse Zeeweg. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van het gebied.

Samenwerken

Het filmpje wil vooral laten zien dat de duinen ondanks de branden nog steeds prachtig zijn! En dat we daar met elkaar samen, zowel Staatsbosbeheer als de mensen uit de streek, aan werken om de verbrande delen ook weer prachtig te laten worden. Bekijk het filmpje op de Schoorlse Duinen! Elke keer dat het filmpje bekeken wordt is een stem. De boswachters roepen iedereen in de streek op om het filmpje te bekijken en aan iedereen die je kent door te sturen. Zet het op facebook, twitter erover, stuur de link door: Want de Schoorlse duinen zijn prachtig!

Film je eigen Prachtplek!

Ook jij kunt je eigen Prachtplek filmen en insturen en kans maken op mooie prijzen! Wat is jouw Prachtplek? Waar heb jij onuitwisbare herinneringen aan? Staatsbosbeheer is op zoek naar de Prachtplekken van Nederland. En naar de verhalen en herinneringen die mensen hebben bij die plek. Het filmpje dat het meest geliked en bekeken wordt, is al halverwege de titel ‘Prachtplek’. Op 22 mei 2013 wordt dé prachtplek van Nederland bekend gemaakt.